
Čorba, Foto: Tamara Martinková / Ifood SM / Profimedia
uživajte u ukusu
Čorbica bez brašna i zaprške: Napravite zdravo jelo, a ko jednom proba poželeće ponovo
Ovo jelo svideće se svima.
Objavljeno:
Ukusna čorbica bez zaprške idealna je za sve koji praktikuju hrono ishranu.
- 1 tikvica srednje veličine
- 300ml vode
- 2 belanceta
- so i biber
- tucana paprika
- peršun
Priprema:
- Tikvicu oljuštiti i iseći na kockice.
- Staviti u šerpu, naliti vodom i staviti da se kuva.
- Dodati začine po ukusu, so, biber, peršun i tucanu papriku.
- Kada tikvice omekšaju izvaditi ih i ocediti pa izblendati.
- Vratiti izblendane tikvice u vodu u kojoj su se kuvale i ostaviti da se kuva, pa kada počne da vri lagano dodati jedno po jedno belance i mešati.
- Ostaviti da provri par minuta.
Bonus video:
(Espreso/Lepa i srećna/prenela:B.S.)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!